Klar med rättningen av nationella proven...

...och jag kan ju nu säga att eleverna INTE klarat sig lika bra med textskrivningen som med läsförståelsen. Som många har kommenterat så var nog läsförståelsen ganska konkret och lättbegriplig det här året och därför klarade många den delen bra. Men att skriva debattinlägg var inte lika enkelt... De elever som har klarat sig bäst är faktiskt de som har skrivit krönikor kring ämnet "Konsten att ta det lugnt". Ämnet "Val som berör" var helt ok, men inte många har lyckats skriva om ett val som verkligen väckt starka känslor hos omgivningen. Just det här med att skriva med originalitet är svårt - ofta blir det personligt, men inte särskilt originellt. Det är ju när man börjar läsa en text som har en egen stil och angriper ämnet på ett nytt sätt som man vaknar till - jag gillar elever som vågar, sen om de inte prickar genren helt rätt så brukar jag vara ganska snäll vid bedömningen.

På tisdag har vi mitterminskonferens så då ska allt vara rapporterat och klart - har nu suttit hela helgen och hela förra veckans kvällar med detta och ska snart ta ut mina kompensationsdagar för detta - skönt!

Och hör ni - bara fyra dagar kvar till påsklov!

Kommentarer
Postat av: En av dina 9or

När får man tillbaka NT proven ??

2008-03-17 @ 18:37:24
Postat av: Ex-kandidaten

Hej duktiga Cecilia! Har du tips på någon engelsk bok som funkar på småttingar, typ 6:or? KRAM!

2008-03-18 @ 14:34:47
Postat av: eva-marie

Det måste vara skönt att rättnngen är klar! Vi på gymnasiet har våra NP framför oss i april-maj. Inte kul att läsa uppsatser då när man bara vil ut i solen... Glad påsk!

Postat av: Cecilia

Hej, en av mina nior! Hmm, undrar vem du är?? Ja, så fort vi har gjort den muntliga delen så får ni tillbaka dem. Så förhoppningsvis inom ett par veckor.

2008-03-20 @ 20:51:04
URL: http://latsta.blogg.se
Postat av: Cecilia

Ex-kandidaten: Ja, du vet ju att E.T. funkar, sen finns det en bok som heter Ghost in the guitar som är ganska spännande, men också Matilda av Roald Dahl. Alla är Penguin readers. Hoppas att du har det bra! Kram.

2008-03-20 @ 20:53:05
URL: http://latsta.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback