Tack för mig!

Nu är det dags att säga hej då till alla de som har läst mig blogg, kommenterat och diskuterat, gett mig massor av respons på mina tankar och funderingar, uppmuntrat och stöttat. Jag vill tacka er av hela mitt hjärta!

Bloggandet har varit ett äventyr för mig som har öppnat massor av dörrar åt olika håll och det är jag så tacksam och glad för.

Men nu är det som sagt dags att gå vidare mot nya äventyr som är minst lika spännande. Det kommer bli massor av jobb men det kommer att ge mig så mycket. Ni har inte sett det sista av mig ännu, men det blir inte mer på den här plattformen. Min enda koppling till bloggande i framtiden blir bara att njuta av att läsa och kommentera mina favoritbloggar istället!

Hej då alla fantastiska lärare därute! Keep up the good work!

Glöm inte!

...att lyssna på Fredrik Lindström idag på P1 kl. 13.00. På Sommars hemsida säger Fredrik:

- Jag ska prata om människan som känslovarelse och om varför vi tror att vi är förnuftiga, och hela tiden gör oss själva besvikna genom att inte kunna leva upp till detta. Och om det obegripliga i hur vi kan betrakta "den mänskliga faktorn" som något negativt. 

Fredrik Lindström. Foto: Mattias Ahlm/SR.

Läsvanor

Har sett att många har svarat på dessa 10 frågor om läsvanor, så jag hänger på!

1. Vilken bok läste du senast?
Adress Fleshmarket drive av Ian Rankin.

2. Vilken bok ska du börja på härnäst?
Sjöjungfrun av Camilla Läckberg (vilket tjat!). 

3. Är det övervägande manliga eller kvinnliga författare i din bokhylla?
Oj, det är nog mest kvinnliga. Har inte reflekterat över varför.

4. När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar, eller tänker "nu har jag kommit en fjärdedel", "en tredjedel", "hurra! hälften!" osv?
Ja, det gör jag alltid, även om det är en bok som jag gillar.

5. Hur väljer du vilka böcker du vill läsa? Ex omslag, tips från vänner, recensioner, topplistor, bloggar osv?
Jag läser massor av kultursidor. både i tidningar och på nätet. Pratar alltid böcker med mina kompisar och där får man många bra tips. Sen får jag tips av mina elever också.

6. När blir en bok för lång?
Jag ger ofta upp i mitten av boken så en bok blir för lång om inget händer i mitten.

7. Läser du lika gärna på engelska (om det är originalspråket) som på svenska?
Ja, vissa böcker vill jag helst läsa på engelska, t ex Harry Potter, mest för språkets skull, annars för att jag inte orkar vänta på översättningen.

8. Vilken bok kände du senast att du var tvungen att försöka övertala ALLA dina vänner att läsa?
Senast var det nog Jag går bara ut en stund av Isobel Hadley-Kamptz, men det gäller bara mina tjejkompisar.

9. Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig? I så fall , när ger du upp?
Ja, jag kan lämna en bok - som sagt oftast i mitten - men jag tenderar att alltid ta tag i det efter några veckor och kämpa mig igenom den i alla fall.

10. Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla, och vilken finns inte alls?
Överrepresenterad är nog relationsdramer och deckare. Det finns väldigt lite teaterdramer.


Avslut

Ja, då var det hela över! Avslutningen med eleverna gick superbra och alla var glada och nöjda. Fick så många fina ord och presenter av både elever och föräldrar. Det är inte så att jag egentligen förväntar mig någonting - det är bara så skönt när man får lite uppskattning för det arbete man har gjort. Sen om det är ett kort eller en blomma eller en flaska vin har egentligen ingen betydelse.

Idag har vi arbetat med kvalitetsredovisningen och det gick också bra. Har skrivit om vår organisation och hur uppföljningen av lokala mål och läroplanens mål följs upp. Inte helt okomplicerat och faktiskt sådant som så lätt glöms bort under läsårets gång. Ja, helt enkelt något som vi måste bli så mycket bättre på.

Imorgon och på onsdag är det inventering av läromedel, äskning och planering inför nästa läsår. Brukar vara ganska kul. Sedan kommer jag att jobba lite nästa vecka med ännu mer planering inför nästa läsår. Min tjänst kommer att se lite annorlunda ut med 80% undervisning och 20% administrativa uppgifter och jag har redan fått lite administrativa åtaganden vad gäller kalendarium, underlag för utvecklingssamtal och nu när Jan Björklund har fått igenom att
skriftliga omdömen ska skrivas för alla elever från år 1 har jag annu lite mer att pyssla med. Men det är bara kul - jag gillar att sitta och skriva och fixa och greja med organisatoriska frågor.

Men nu ska jag äntligen börja läsa Sjöjungfrun! Ha en skön kväll!

Årets sommarpratare

Åh, va kul det var idag när man fick veta vilka som ska sommarprata i P1 i sommar! Jag ska definitivt lyssna på Fredrik Lindström, Peter Lemarc, Åsa Nilsonne, Robyn, Jens Lapidus, Stavros Louca, David Batra och Carin Götblad. Men återigen är jag lite sur för att Jonas Gardell aldrig sommarpratar - han är verkligen en person som jag skulle vilja lyssna på.

Annars är det väl som det ska vara så här två dagar före avslutning - stressigt, lite nervöst och alldeles för lite sömn. Men eleverna var rätt spaka idag när vi genrepade i kyrkan - de har spelat så tuffa tidigare, men nu kryper allvaret på. Jag känner dock ingen oro - det kommer att gå hur bra som helst för dem.

Nej, nu ska jag njuta av kvällen och kanske läsa lite i en av mina nyinköpta böcker...

Sista veckan med eleverna

Ja, nu är det sista veckan. Betygen är satta - ska bara kontrolleras imorgon. Det blev väldigt bra resultat till slut - roligt!

Imorgon bär det av till Runmarö med en stor del av niorna. Vi ska campa en natt, grilla, spela brännboll, förhoppningsvis sola och bara ha det skönt. Hela karusellen runt den här resan har varit galen, men nu kommer vi i alla fall iväg med de elever som verkligen vill åka, så det känns bra. Men gissa om jag kommer att vara död på tisdag morgon? Jag räknar ju inte med någon sömn direkt. Som tur är behöver jag inte åka och jobba på tisdag, så det blir direkt hem till sängen.

Så dagen idag kommer att gå till att packa inför campingen, men ikväll ska jag och sambon gå på Mäster Olof på Stadsteatern och det ska bli så kul att se Jonas Karlsson på scen. Kanske hinner vi med att gå till Kungsträdgården en sväng och Smaka på Stockholm före teatern - vi var där förra året och det var riktigt trevligt. Dessutom spelar rai-kungen
Khaled på Berns kl. 21 - hur ska vi hinna med allt?!

En härlig söndag blir det i alla fall!

Tillbaks till kaoset

Resan till Istanbul var riktigt trevlig, mycket jobb blev det (som sig bör) men också god mat, basarbesök med tillhörande prutande, båttur mellan Europa och Asien och tokiga taxichaufförer. Nu är vi tillbaka och jag har en låååång lista på allt som ska göras. Kul, men också stressigt. Det går dock att stå ut med tanke på att det bara är några få dagar kvar på terminen.

Var och hämtade ett bokpaket idag med Camilla Läckbergs nya Sjöjungfrun (får se hur jag gillar den), sedan John Ajvide Lindqvists nya Människohamn (den ska bli jättespännande!), Leilas nya bakbok (bara för härliga, soliga och regniga bakdagar i sommar), Jens Lapidus nya Aldrig fucka upp på ljudbok (för långa bilresor genom Sverige) och till sambon Svensk maffia (i vilken han hittade några trevliga typer som han träffat på genom jobbet), så nu är alla nöjda och glada.

Nu till sängs - imorgon blir ännu en lång dag!