Lite tips

Så, då var det en helt vanlig måndag på jobbet igen - suck! Jag kan inte hjälpa det, men det känns faktiskt tungt att vara tillbaka efter en så fantastisk ledighet. Jag skulle definitivt kunna tänka mig att leva som jag gjort de senaste veckorna, bara åka omkring och titta på nya platser, möta nya människor, läsa böcker, sova länge, äta frukost på en sunkig diner i Queens, lunch på ett litet kineshak i Chinatown och middag på en italiensk restaurang i Little Italy. Ah, take me back!

Skämt åsido, USA är ett fantastiskt land på många sätt, men jag är inte helt desillusionerad - jag vet att jag egentligen inte vill bo där och leva så i resten av mitt liv. Men man kan väl få drömma?

OK, här kommer tre saker som jag gillade med USA:

1. På västkusten var alla så trevliga och artiga (ja, förutom på alla hamburgersunkhak). Det här med att säga Sorry! när man råkar gå på någon eller knuffa till någon och Excuse me! när man vill komma förbi är riktigt angenämt och så långt borta ifrån svenskarnas bufflighet (ja, i alla fall i Stockholm).

2. Det finns toaletter ÖVERALLT! Nästan varenda affär har sina egna restrooms och de är dessutom fräscha och gratis. Underbart!

3. Maten är billig och god! Ja, och nu menar jag INTE Mc Donalds och Wendys och Carl's Junior och allt vad de heter. Nej, om man går utanför turiststråken kan man hitta riktigt bra och god mat. Ni ska få två restaurangtips om ni någon gång åker till NYC:

- Mee (måste kolla adressen) som var ett alldeles underbart litet ställe som serverade så god kinamat - och så billigt! Jag och sambon åt lunch för 11 dollar - tillsammans! Och då fick vi en liten förrätt, varmrätt, vatten att dricka, samt te och fortune cookie till "efterrätt". Jag åt kyckling med blandade grönsaker och sambon åt biff med vitlökssås. Lunch serverades ända fram till fyra, vilket verkar vara kutym i NYC, och när vi var där vid tre-tiden var det lugnt och skönt. Hörde dock av sambons kusin att stället ska undvikas runt ett, för då är det smockfullt. Vill man inte äta lunchmeny kan man äta a la carte för en något dyrare summa. Nudelsopporna såg himla goda ut, så den måste jag prova nästa gång! 

- Bistango är en liten italienare som ligger lite avsides (ja, jag måste ge er adressen annars blir det svårt att hitta!), men ändå ganska nära smeten på Manhattan. Här åt vi chowder och bröd till förrätt, sambon åt kalvkött och pasta till varmrätt medan jag mumsade på på grillad lax och ångkokta grönsaker. Som en liten sidedish tog vi kronärtsskockor med vitlök som smälte i munnen. Och detta kostade oss ca 30 dollar. Hur gott och bra som helst!

Hmm, blev hungrig nu...

image55

image54

Kommentarer
Postat av: Sara

Åh vad härligt det verkar, blir också sugen på att åka till USA nu...Förstår att det blir en rätt stor omställning att komma tillbaka till jobbet efter en sådan härlig resa. Du får tänka på allt fantastiskt du varit med om istället ;)

Postat av: Stella

Tack för dina tips! Jag och en vän åker till USA den 21:a januari och stannar i 5 månader. Så det blir en rätt lång roadtrip för vår del:) Tar lärarexamen i början av januari också så det är extra kul att läsa din blogg! Ha det så bra!

2007-11-08 @ 15:12:25
URL: http://stellasdagbok.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback