Då var det dags...

...för höstens obligatoriska förkylning att infinna sig. När sambon for iväg på 30-årsfest igår stannade jag hemma i soffan under en filt. Hade det ganska bra, men halsen gör ont, ont. Läste ut Det stulna hjärtat av Lauren Kelly (JC Oates) och den var otäck! Skum, gripande, men mest otäck. Ett illamående sköljde över mig när jag läste, men det gick bara inte att släppa. Oates skriver så vackert, hennes språk är små kringelkrokar och inget som händer är förutsägbart. Gåshud! Just nu ligger Djur och Brudgummen av samma författarinna på mitt nattduksbord, men jag får nog vänta lite. Måste hämta mig en dag eller två. Nu behöver jag något lättsmält. Vi får se vad det blir.

Så vad göra idag? Tvättid klockan 12. Måste ut med alla sopor som ska källsorteras - vårt kök ser ut som en återvinningsstation just nu...

Nej, för tillfället ser sängen mycket inbjudande ut. Och jag har ju inte börjat på Harry Potter and the Order of the Phoenix ännu. Soporna får vänta. Nu vill jag läsa!

Kommentarer
Postat av: Sara

Det verkar som alla lärare har gått och blivit förkylda just nu. Själv kurerade jag min hals med de där ölen i fredags...och det blev bättre! ;)

Postat av: Fröken Nina

Jag envisas med att förneka mitt halsont och mina nysningar. De finns inte. Inte alls!
Vi har precis bokat biljetter till Harry Potter på onsdag, ska bli spännande att se filmresultatet av den här boken!

2007-09-09 @ 11:26:27
URL: http://www.ninateacher.blogspot.com
Postat av: anne-marie

Hej Cecilia,,, du vet att du kan söka stipendier för utgivning före 2006... när kom din bok? Sök hos SLFF - innan 17 oktober. Adress Drottninggatan 61 - 111 21 Sthlm ... maila christina.laurin@slff.se om ansökningshandlingar. Krya på dig... allt gott Anne-Marie

2007-09-09 @ 12:23:36
URL: http://www.annemariekorling.blogg.se
Postat av: Anki

Hej!
Har precis svarat pa din fraga pa min blogg.
Hoppas forkylningen gett med sig lite. Efter att ha last din kommentar om J C Oates deckare sa blev jag lite intresserad, maste kanske kopa den, boklistan blir bara langre och langre.
Vad ska du gora i USA forresten, semester eller forelasa eller?

2007-09-09 @ 14:04:43
URL: http://www.frokenanki.blogspot.com
Postat av: Maria

Hej!
Läser din blogg i princip varje dag. Arbetar själv som lärare och blir inspirerad av hur du arbetar. Har du några tips på vad en år 7 kan läsa för gemensam bok? Upplever det svårt att hitta en bok som passar alla och som jag samtidigt kan stå för.
Tacksam för tips!

2007-09-09 @ 14:32:58
Postat av: Cecilia

Sara: Visst är det så! Hela jobbet har varit sjuka - satt i fredags och var så stolt för att jag hade klarat mig - det ska man ALDRIG göra!
Nina: Jag brukar göra likadant och istället bli sjuk på loven, men höstlovet är för långt bort. Det är bara att hoppas på att den blir lindrig...
Anne-Marie: Tack, jag vet! Jag har redan skickat in mina papper!
Anki: Haha, jag känner igen det där - det finns så mycket man vill läsa! Jag ska förhopnningsvis kunna kombinera min resa med både lite semester och studiebesök. Jag ska inte föreläsa eller nåt. Har några skolor på gång men det är alltid bra med flera tips!

2007-09-09 @ 14:33:03
URL: http://latsta.blogg.se
Postat av: Cecilia

Maria: Kul att höra från dig! Jag tycker att Ja må han le...va? av Per Nilsson funkar i sjuan. Den handlar bland annat om hur mycket man är värd som människa och berättelsen har många sagodrag så jag brukar läsa den i samband med att jag tar upp sagorna. Annars är Alex Dogboy av Monica Zak ett hett tips, eller Min Ella av Kajsa Isakson. Ibland läser jag Sandor slash Ida av Kadefors eller Sanne gatubarn också av Monica Zak. Hör av dig om du behöver mer kött på benen!

2007-09-09 @ 14:36:54
URL: http://latsta.blogg.se
Postat av: Fröken Nina

Herregud, jag skrev ju inte ens krya på dig... KRYA PÅ DIG!!! =)
För övrigt håller jag om dina boktips här ovan! =)

2007-09-09 @ 17:33:34
URL: http://www.ninatecher.blogspot.com
Postat av: Sambon

När det är din tur att gå ut på fest, så lovar jag att ta ut soporna.

2007-09-09 @ 20:32:29
Postat av: TeachGirl

Det här är nog det bästa med att inte arbeta i klassrum - att slippa förkylningen två veckor in på höstterminen. Krya på dig! Jag hoppas att du mår bättre snart. Och du kan helt klart ha ett sämre sällskap än Harry Potter.

2007-09-10 @ 09:37:27
URL: http://varforintejagocksa.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback