Citat

"Det är inte regler och ordning som skapar hårda tag i skolan - det är avsaknaden av dem som gör det."

Jan Björklund igår under samtalet mellan honom och Mats Wahl angående den kritik som nu riktas mot den borgerliga regeringens föslag att införa ordningsbetyg och utökade befogenheter för lärare.

Jag är faktiskt benägen att hålla med...

Kommentarer
Postat av: Lena

men vid ordningsbetyg, ska varje enskild elev bedömas efter en form, eller ska de få godkänt om de bara sitter tysta o lugna...? om en lärare o elev inte går ihop personkemi-mässigt...?
vart tar individualismen som det pratas så mycket om?

känns för mig helt oriktigt och overkligt att sätta betyg på hur någon uppfr sig... ska det verkligen behöva gå så långt!?!

Postat av: Cecilia

Lena: Jag håller med dig - jag är inte heller för ordningsbetyg. Jag gillade bara hans citat, för jag tror att det faktum att vi lärare har blivit ifråntagna våra befogenheter och vår auktoritet och vår ställning i samhället har bidragit till hur skolan ser ut idag.

2007-02-13 @ 22:20:36
URL: http://latsta.blogg.se
Postat av: Red

Jag tycker det är värt ett försök med ordningsbetyg. Situationen som idag råder på vissa skolor runt om i landet är ohållbar och det måste årgärdas.

2007-02-14 @ 16:31:43
URL: http://www.gbgtown.se
Postat av: Astrid

Betyg i uppförande underlättar för eleven att verkligen förstå att stökigt beteende under lektionstid inte har sämre ämnesbetyg som följd. Ordningsbetyg kunde man införa redan i åk 1. Men då är det föräldrarna som bör betygsättas. Det är deras uppgift att se till att barnen kommer i tid, med gympakläder ovs.

2007-02-14 @ 17:42:27
Postat av: Magistern

Gillar också citatet, Cecilia, och håller med dig i din kommentar.

2007-02-14 @ 20:32:38
Postat av: Nemo

Som alla andra så håller jag med. Däremot ligger nog en hel del av de här problemen i att skolan har fått allt mer ansvarsområden. Får en känsla av att så fort "ungdomsproblem" kommer på tapeten ska skolan lösa det utan motsvarande ekonomiska satsningar...vad hände med föräldraansvar??vad hände med fritidssatsningar för ungdomar??

2007-02-14 @ 22:12:04
Postat av: IT-mamman

Hårda tag. Hm.. När jag var ny lärare hade jag pli på barnen genom att var ganska sträng. Pga att jag var osäker. Det funkade ibland. Nu försöker jag ha bra kontakt och se till att alla elever känner sig sedda. Stökige Pelle vet att jag gillar honom, trots att han stökar. Han vet att jag inte gillar stöket. Vi reder ut saker med fungerande konfliktlösning. Varför lärde jag mig inte det på Lärarhögskolan? Nu drämmer man till med ordningsbetyg och tror att det ska få eleverna att inte tappa sugen. Pust!

2007-02-15 @ 09:30:14
URL: http://itmamman.wordpress.com/
Postat av: Sayo

Instämmer Cecilia och jag tror inte heller på ordningsbetygen... de stöka eleverna som de vill "få bukt med" genom att inför ordningsbetyg är ju just dom eleverna som inte skulle bry sig ett skit om ett ordningsbetyg... Däremot vore det trevligt om föräldrar kunde börja vara närvarande och ta ansvar också eftersom det tyvärr saknas i många fall och då är det skolans fel att barnen inte mår bra...

2007-02-15 @ 20:13:28
URL: http://sayo.blogg.se
Postat av: S.

Jag tycker att det finns stora problem i Jan Björklunds syn på hur denna "ordning och reda" ska skapas i skolan, och som att fler prov och tidigare betyg skulle lösa problemen i sig och skapa nån trivsam miljö. Så konservativt, så stelbent och så icke-förvånande att han har en militärbakgrund. Han har drivit sin mission länge och nu har han fått fritt spelrum...

2007-02-21 @ 18:23:06
Postat av: killfröken

Något som gör mig intresserad av minsiter Björklunds inställningar till skolans är hans förflutna. Man talar om obehöriga lärare och hur mycket skada de ställer till med för våra barn men hur är det med obehöriga ministrar???

Killen har ju för fasen ett förflutet inom armén som yrkesofficer, hur kan han få ansvar för utbildning?

2007-02-22 @ 07:29:56
URL: http://killfroken.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback