Dålig luft i skolan

Läste en mycket intressant artikel idag i Svenskan angående luften i skolan och hur den påverkar skolbarnen och personal som arbetar där. Jag arbetar på en 40-talsskola där luft och ventilation är under all kritik. Luft som ska ut kommer istället in, matoset ligger som en dimma i korridorerna ibland för att luftintaget ligger för nära köksfläktarna etc. Vi påpekar detta ständigt för fastighetsförvaltaren, men inte mycket händer. Visst man kan öppna fönster och vädra, men vi får bara vädra korta stunder, eftersom det annars medför för stora uppvärmningskostnader.

Om detta hade varit en "normal" arbetsplats, så hade det inte fått vara så här särskilt länge. Men i och med att det är barn vi pratar om, så får det fortgå. I artiklen står det att man kan i framtiden bygga skolor bättre så att man slipper sådana här problem. Vad gör man med en skola som vår, då? Finns det fler som har samma problem som på vår skola? Hör av er och berätta.

Läs hela artikeln på:
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_14380705.asp

Kommentarer
Postat av: jenny

Ja oj, vad man känner igen sig! Där jag jobbar har elevunderlaget vuxit betydligt snabbare än skolan om man säger så, vilket bl a innebär att vi nu undervisar en klass sexor i ett f d pentry/ kökslokal för liten särskolegrupp. Syret är slut ungeför 10 minuter in på lektionen. På passet innan lunch är det stört omöjligt att koncentrera sig på skolarbetet eftersom alla är så hungriga och känner dofterna från skolmaten lång väg.
Precis som ni har vi (både personal, elever och föräldrar) påtalat detta för ledningen och fastighetsansvariga, men inget händer. Finns det inga arbetsmiljölagar som gäller för skolan?

2007-01-30 @ 18:03:03
Postat av: Fröken

Skrev själv just ett blogginlägg om miljön. Det är så kallt att fingrarna stelnar i mitt klassrum.

Postat av: Pär Ederstål

Detta är ett inlägg i egen sak förstås men...
Våra produkter har hjälpt många skolor till en bra inomhusmiljö för en liten peng. Lärare som inte kan vistas i ett visst klassrum har inga problem efter installation av en BioZone luftrenare. Barn med allergi- och astmaproblem är besvärsfria både i skolan och i hemmet. www.biozone.se

2007-10-25 @ 14:29:58
URL: http://www.biozone.se
Postat av: Lars Ek

Tekniken med fotokatalytiska luftrenare som BioZone (ovan) har tydligen anammats av andra tillverkare och leverantörer. Jag har kunnat spåra AirSteril samt Biozone till Kina, där de ju har stora problem med dålig luft från många industrier och fordon samt annat som förorenar. AirSteril verkar vara en lite billigare variant utan avkall på kvalitet. Jag ska framöver när plånboken tillåter inhandla en av varje och låta testa via ett labb där jag har kontakter. Ska bli spännande att verkligen se vad dessa luftrenare kan åstadkomma och om det stämmer som leverantörerna skriver om dem. Såväl
Luftrenare AirSteril som BioZone påstås kunna rena upp till 99,9 % av de luftburna föroreningar som förekommer. Få se när jag återkommer i frågan!

Postat av: Anders

Lars verkar påläst.

Verkar sunt faktiskt.

/Anders

2010-06-23 @ 20:52:41
URL: http://www.nortechtelecom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback